Kokosbrood

De meeste mensen vinden de smaak van kokos heerlijk. De aanhangers van het gebruik van kokosolie ofwel kokosvet melden echter vaak dat, wanneer alles naar kokos gaat smaken, de lol er eigenlijk al snel af is. Want een biefstukje met een nare kokossmaak is dan zeker niet echt iets om naar uit te kijken.

Ondertussen zijn er veel wetenschappelijke onderzoeken gepubliceerd waaruit blijkt dat het verzadigde vet van kokosolie net zo ongezond is als alle andere verzadigde vetten. Om gezond oud te worden zou het dus een uitstekend idee zijn om kokosolie slechts spaarzaam te gebruiken. Kokosvet als alternatief voor een gezondere halvarine op je boterham moet dus worden afgeraden.
Maar stel dat je toch die heerlijke kokossmaak op je boterham wilt proeven dan is er altijd nog kokosbrood, een vorm van broodbeleg waarvan het hoofdbestanddeel kokos is. Het zit uiteraard boordevol druivensuiker, maar als je zo af en toe een plakje kokosbrood op je boterham doet dan is dat een perfecte en energierijke start van je dag.

Kokosbrood is een puur Nederlandse vorm van broodbeleg. De diverse smaken kokosbrood zijn momenteel alleen te vinden in Nederlandse en enkele Belgische supermarktwinkels.

Veel meer informatie is hier te vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten