[Recept] Kokosyoghurttaart met Mango

Een heerlijke frisse taart die een tropisch tintje aan je dag geeft.

Ingrediënten
- 125 g Nizza kokos (koekjes, pak 240 g)
- 60 g kokosolie (pot 400 g)
- 8 blaadjes gelatine
- 2 eetrijpe mango's
- 3 el kraanwater
- 600 ml kokosyoghurt (beker 150 ml)
- 425 g mangoschijven op siroop (blik)
- 125 g crème fraîche
- 1 limoen (schoongeboend)

Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in.
- Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en meng de kokosolie erdoor. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van de springvorm en bak ca. 10 min. in het midden van de oven. Laat afkoelen op een rooster.
- Week 6 blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Schil ondertussen 1 mango, snijd het vruchtvlees van de pit in plakjes en verdeel over de koekbodem. Breng in een steelpan 2 el water tegen de kook aan en neem van het vuur. Knijp de gelatine uit, voeg toe en roer tot de gelatine is opgelost.
- Spatel de gelatine door de kokosyoghurt en verdeel over de koekbodem. Laat 2 uur afgedekt opstijven in de koelkast.
- Week de rest van de gelatine 5 min. in koud water. Laat de mangoschijven uitlekken en doe met de crème fraîche in een hoge beker. Pureer met de staafmixer.
- Breng in een steelpan 1 el water tegen de kook aan en neem van het vuur. Knijp de gelatine uit, voeg toe aan het hete water en roer tot de gelatine is opgelost. Spatel de gelatine door de mangocrème en verdeel gelijkmatig over de kokosyoghurt. Laat 2 uur afgedekt opstijven in de koelkast.
- Neem de taart uit de koelkast. Schil de 2e mango, snijd het vruchtvlees van de pit in plakjes en leg als een waaier op de taart. Rasp de groene schil van de limoen over de taart en serveer.

Bron: ah.nl/allerhande

Geen opmerkingen:

Een reactie posten