Meer onzin over kokosolie

Tegenwoordig is het internet dé bron van informatie voor mensen die zelf niet genoeg nadenken. Kokosolie is daarvan een perfect voorbeeld. Hoewel vele wetenschappelijke onderzoeken bewezen hebben dat kokosolie een stuk ongezonder is dan olijfolie of zonnebloemolie, geloven veel gemakkelijk beïnvloedbare mensen het tegendeel.

In Griekenland gebruikt men al sinds mensenheugenis jaarlijks vele liters olijfolie per persoon om de dagelijkse maaltijden te bereiden. Ze bakken en braden hun hele leven in olijfolie. Tegelijkertijd behalen mensen in dat land vaak een respectabele leeftijd en doen dat in goede gezondheid met weinig kwaaltjes die we hier aan ouderdom wijten. Dát lijkt me toch een bewijs dat olijfolie behoorlijk wat gezondheidsvoordelen moet bezitten.
[Bron: HappyHealthy]
De website HappyHealthy van Oscar Helm (hij heet eigenlijk Oscar Helmstäter, maar weet dat zijn lezerspubliek niet al te slim is en heeft zijn naam daarom maar ingekort) staat ook weer boordevol onzin. Aan de storende taalfouten te zien heeft hij maar weinig vooropleiding gehad, maar hij koketteert wel met zijn onzinopleiding voor orthomoleculair voedings- en suppletieadviseur.

Zo ook zijn artikel over de 10 bewezen gezondheidsvoordelen van kokosolie. Dat artikel is gewoon overgeschreven van andere websites die in hetzelfde troebele water vissen. Ietwat aangepast om niet van plagiaat beschuldigd te worden, maar meer niet.

Helm meent ook dat de verzadigde vetzuren in kokosolie goed door de darmen worden geabsorbeerd. Via het bloed gaan deze vetzuren, zo claimt Helm, rechtstreeks naar de lever en worden daar net zo snel als suikers omgezet in energie!
[Bron: HappyHealthy]
Iedereen die op school een beetje heeft opgelet, weet dat vetzuren naar de menselijke cel getransporteerd worden om als brandstof te dienen voor, onder andere, spiercontractie en algemeen metabolisme. Wat overblijft is CO2 en water.

Helm schudt gewoon dus maar wat onzin uit zijn mouw en noemt dat onderzoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten