Kokosolie is "puur vergif"

Ik heb het zelf al bijna opgegeven om mensen, die geloven dat kokosolie zo gezond is, van het tegendeel te overtuigen. De gebruikers van kokosolie denken steeds weer dat een obscure voedingsdeskundigen, hippe eetmeisjes of zelfbenoemde goeroes het veel beter weten dan deskundigen die soms jarenlang onderzoek naar het onderwerp hebben gedaan.
Al het wetenschappelijk onderzoek wordt in hun ogen immers betaald door Unilever of big farma en de resultaten zijn dus niet te vertrouwen. Het doet ook helemaal niet terzake dat Unilever recent zijn margarine en spreads divisie voor €6.8 miljard heeft verkocht. Nee, zij geloven liever in wat ze willen geloven. De feiten zijn niet belangrijk meer.

Gelukkig neemt Dr. Karin Michels geen blad voor de mond en noemt kokosolie 'puur gif'.

Karin Michels is professor aan de befaamde Harvard Universiteit in Amerika en bovendien leidt ze een kankeronderzoekscentrum aan de Universiteit van Freiburg (Duitsland). Dit is dus een vrouw die haar hersenen gebruikt en dat wordt in de wetenschappelijke wereld bijzonder gewaardeerd.
Ze gaf recent een lezing en noemde kokosolie "Kokosöl ist reines Gift" en "Kokosöl ist eines der schlimmsten Nahrungsmittel, die Sie zu sich nehmen können." Zelfs zonder vertaling snapt iedereen wat ze zegt.

Dr. Michels zegt dat kokosolie erger is dan reuzel: varkensvet, dat tot de jaren 50 van de vorige eeuw veel gegeten werd, maar waarvan het gebruik intussen is uitgestorven omdat het zo verschrikkelijk ongezond is. Die reuzel bestaat bijna helemaal uit verzadigde vetten en die verhogen het risico op hart- en vaatziekten.

Goed, je hoeft ook Karin Michels niet te geloven als je dat niet wilt (of kunt). Maar dan moet je later ook niet gaan zeuren als je gezondheid je in de steek laat. Je was immers gewaarschuwd door mij en nu ook door Dr. Karin Michels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten