Kokosolie en het Coronavirus

We hadden hier al eerder gemeld dat kokosolie niet kán werken bij de behandeling van virusinfecties. In kokosolie zit namelijk geen enkele werkzame stof die ook maar de minste antivirale werking heeft. Uiteraard gaat een virus dood als je het buiten het lichaam (ex vivo) verdrinkt in kokosolie, maar dan zit je direct op het geestelijke niveau van de Amerikaanse president Trump, die speculeerde dat bleekmiddel in het lichaam (in vivo) gespoten kon worden om het coronavirus te bestrijden. Niemand, behalve wat hersendode Amerikanen, zou bleekmiddel als medicijn zien. Toch? Alhoewel...
Maar ondanks het feit dat de wetenschap al jarenlang weet dat kokosolie nergens goed voor is, behalve als vetmakend vet (of olie, maar dat is afhankelijk van de temperatuur), denken de autoriteiten op de Filipijnen dat er toch maar eens een onderzoek gedaan moest worden.
Artsen van het Philippine General Hospital (PGH) kregen toestemming om kokosolie toe te dienen aan patiënten met een matige tot ernstige besmetting met het coronavirus (Covid-19). Men denkt dat 100 patiënten en 14 dagen voldoende zijn om te bekijken of het toedienen van kokosolie enig effect zal hebben.

Ik kan de lezer garanderen dat deze tests niets zullen opleveren. Kokosolie is namelijk volstrekt onwerkzaam en het toont alleen maar aan dat de wanhoop bij de Philippijnse regering zo groot is dat het kritisch denken is uitgeschakeld. Baat het niet, dan schaadt het ook niet, zo hopen ze.

Het bericht van CNN Philippines werd in ieder geval zo belangrijk geacht dat de Britse kokos(olie)handelaar, TM Duche, het een beetje onnadenkend op zijn Facebookpagina deelde. Onverstandig, want in Europa neigt zo'n bericht naar kwakzalverij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten